« Home | Stefans Enigma M4 projekt » | Fatal Sundays » | Happy Mondays » | 007 møder 00M - og stener Elgaard » | Bytur med Cris » | The Diplomat » | Marathon test 1 » | Nytårsaften » | Blog universet - I'm in da' house » 

onsdag, marts 08, 2006 

DBU melder hus forbi i Hutchinson-sagen

Jeg var lige et smut forbi DBUs hjemmeside for at se hvilken dag landspokalfinalen bliver spillet og faldt over deres kommentar til Royal Leagues Appelkomité afgørelse i Hutchinson-sagen.

DBUs kommentar er sgu for griner - lettere sarkastisk. :o)

Som bekendt tørrede Royal Leagues Appelkomité noget af skylden for Hutchinsons manglende spillertilladelse af på DBU i deres afgørelse. Men det sjove er, at Royal League ikke har nogle regler i denne henseende... og hvis man følger de gængse regler, som benyttes fra serie 6 til SAS ligaen samt i UEFAs klubturneringer, så er klubben selv ansvarlig. Men andre ord, DBU kontrollerer aldrig spillertilladelser... Men det skal så åbenbart tilfældet med Royal League!?

Men hvilke regler spilles så efter? I en lignende situation sidste år blev Tromsø dømt som taber af kampene mod FC København og Brøndby, fordi holdet i de to kampe havde benyttet sig af to ulovlige spillere - og klubben frataget sine præmiepenge. Og så slipper FCK med 50.000 norske pesetas i bøde - hele 4% af det beløb klubben tjente på sejren over Brøndby. Yderst mærkværdigt...!

Tilbage står DBU udpeget som delvis "synder" i en meget speget sag. De skriver selv: "DBU var forud for sæsonen 2005/2006 i Royal League alene blevet bedt om at indhente spillerlister fra de fire deltagende, danske klubber forud for sæsonstarten i efteråret 2005". Hvilket jo gør det lidt mærkeligt, at de så skal kontrollere spillercertifikater før hver kamp.
Det ene kommitémedlem, Preben König, var dog også uenig med de to andre i kommitéen. Han udtaler: "Det er ubestridt, at hverken DBU eller F.C. København på spilledatoen havde modtaget det foreskrevne internationale spillercertifikat (ITC) fra det Internationale Fodboldforbund FIFA på Atiba Hutchinson, hvorfor F.C. København ikke har været berettiget til at benytte denne spiller i kampen mod Brøndby IF den 9. februar 2006. Sanktionen herfor er efter praksis - som udgangspunkt - pointfortabelse.". Men han var oppe mod to andre medlemmer der åbenbart ikke samme klare syn på sagen.

He... he... utroligt, at en flok skrivebordsfuskere kan afgøre en sådan sag på et så tyndt grundlag. Der er millioner i præmiepenge på spil - det her er i bedste fald useriøst og en hån mod fodbolden. Der må være nogle med en rigtig dårlig smag i munden... Selvom jeg er sur over sådan noget kan forekomme i professionel fodbold, så kan jeg ikke lade være med at stå med et smil på læben - de slap sgu afsted med rQverhistorien - det er lige til en dansk stil i 4. klasse! :)

http://lumerkoz.edu Help me to find the, http://barborazychova.com/members/Buy-Crestor.aspx vein demolishing http://soundcloud.com/furosemide alam http://www.ecometro.com/Community/members/Buy-Amoxicillin.aspx meanwhile http://riderx.info/members/Buy-_2104_eftin.aspx subregional http://www.comicspace.com/buspar/ mairo

Send en kommentar