lørdag, april 28, 2011 

Flyttedag...

På grund af Blogger.com nye set-up bliver jeg nødt til at flytte min blog til blog.actuary.dk.

Det nye RSS feed er http://blog.actuary.dk/feeds/posts/default, vær venlig at opdatere jeres links nu... jeg tager snart det nuværende ned!

Jeg håber vi ses. :)

mandag, november 02, 2009 

Convert binary UUID to readable HEX string in PHP

I've been almost ripping my hair out tonight! I was setting PHP up to connecting via FreeTDS to a MS SQL Server and has quite some problems running stored procedures...

First thing is that FreeTDS needs to have the server and version number changed in the configuration file - else it just gave an obscure error message (thanks Google!).

Secondly I was getting slightly annoyed with MSSQL way of storing UUID's (uniqueidentifier) as binary(16) in the DB. In our days, I'd say this is more annoying than useful... and I couldn't get the conversion right. And good old Goolgle wasn't able to help.
All I noticed was that various PHP built-in conversions didn't give me the right string... but finally (after actually looking at the converted hex), I noticed that it was only in the beginning it was not matching! And then I quickly relalised that there was some rather odd byte swapping in the beginning, but not in the end.

So here goes:

function bin2uuidString($str) {
$str = bin2hex($str);
return strtoupper(substr($str,6,2). //First 4 hex pairs are swapped back to front
substr($str,4,2).
substr($str,2,2).
substr($str,0,2).'-'.
substr($str,10,2). //Same with next 2 pairs
substr($str,8,2).'-'.
substr($str,14,2). //Same with next 2 pairs
substr($str,12,2).'-'.
substr($str,16,4).'-'. //Stays, no swap
substr($str,20,12)); //Stays, no swap
}

Enjoy! :o)

Etiketter:

søndag, maj 03, 2009 

Drengene på besøg - Zürich marathon

Lars og Daniel var på besøg i sidste weekend og det var (som altid) knald-hyggeligt! Vi nød solskinsvejret og de varme dage i Zürich - og jeg fik vist de mest turistede attraktioner. :o)

Og så har jeg længe gået og luret på at købe en grill, så det var da helt oplagt at drengene endelig slap tøjlerne og gik på indkøb... og endte med en lille gaskuglegrill. Perfekt til altanen!

Som I kan se på billederne, så var det også weekenden hvor der blev løbet Zürich marathon. Og selv om ingen af os var med (i år), så fik vi alligevel knipset nogle shots af deltagerne! Det var pænt varmt på slutningen af ruten (her, lige før mål) - og det var endda selvom løbet begyndte allerede kl. 09:00.

Etiketter: , , , ,

tirsdag, april 07, 2009 

Foråret er kommet til Adliswil

Weekenderne har dog også været brugt til at stå lidt på ski - det er dog ikke blevet til så meget som jeg kunne ønske mig... der har været alt muligt andet skrammel pakket sammen i weekenderne. ;)

Håndtegn! Så er foråret kommet til Schweiz og vi nyder solen og 20C! :o) Jeg beklager, at der ikke har været meget aktivitet her på det seneste... jeg... ehh.... har været på arbejde. :-/
Anyway, -det blev dog til den obligatoriske skitur med uni-sjakket - i år til La Rosière i slutningen af januar. Som overalt her i alperne var der tonsvis af sne og det væltede ned i løbet af ugen - top najs!! Der blev rigtig givet den gas på pisterne og med hors/off piste.
Der er stadig masser af sne i bjergene, men det er dog kraftigt på retur med de varmegrader vi kan præstere - men vi kan dog stadig se sne fra vores lejlighed ~5km væk ved Albis passet i omkring 800-900 meters højde.

Vi har desuden været et par weekender i Frankring på familiebesøg samt på en forlænget weekendtur - spa-ophold på www.schwarz.at - kan varmt anbefales! ;)

Ellers så er der ikke så meget andet nyt end at jeg har været til læge med mit sagnomspundne knæ... og det ser ikke optimalt ud. Venstre knæ er langt løsere end højre (som er ok), så den er ikke helt i vinkel. Han mente det var enten et knoglebrud/knoglefremspring eller korsbåndet den var gal med. Men jeg har det fint - det gør ikke ondt, så vi må se hvad der sker. Skal til røntgen på torsdag og måske MRI scanning senere.

Etiketter: , ,

lørdag, januar 10, 2009 

Sne, sne... og koldt!

Godt nytår! Jeg er kommet godt ind i det nye år... vi var i Slagelse hen over julen og nød det, fantastisk.

Nytåret blev afholdt i Zürich og blev behørigt skudt ind mv. Byens festfyrværkeri blev dog noget af en våd kineser, idet 2/3 af showet blev fyret op i røgen/tågen som havde bidt sig fast lidt oppe... ja, der kommer jo en del røg af sådan nogle store raket-fætre. Og der var desværre ikke den store vind (det blæser stort set aldrig her).Vi har det usædvanligt koldt - det har faktisk været koldt siden begyndelsen af december og vi har haft sne (og har stadig) siden... bortset fra knap en uge omkring jul. Det er noget usædvenligt, idet sne-rytmen her normalt ligger på det jeg kender fra Danmark. Men det skal så være anderledes i år... og bortset fra det er koldt (vi havde -6C i dag ved frokosttid), så er det jo ikke så ringe mht. skiløbet! ;o)

Etiketter: ,

mandag, december 08, 2008 

København i november

Jeg var lige et smut forbi dk i november og det var sgu rart at se jer igen! En stor tak til dem der havde tid til at møde op... jeg håber der bliver mulighed for at gøre det igen i det nye år. :o)


Billedet er fra Cafe Zirup hvor Lars og jeg nappede lidt at spise og herefter stødte Carsten, Jakob, Lotte, Daniel og jomu til.

Efter nogle pils og snak lukkede Zirup og vi driblede over gaden til Hoppes og kastede nogle drinks i klaveret. :) Top najs med 2 drinks til 95 - det spiller!! ;o)Hr. vinter havde indfundet sig og på vejen hjem måtte jeg lige vente 20min udenfor Hovedbanegården før den åbnede... så ryger jeg ind og opdager at adgangen til bagageboksene ikke åbner før 05:30 - og kan se på togplanen at mit tog til Slagelse går, gæt selv, præcis kl. 05:30 - douw! Jeg var dog heldig og der blev åbnet knap 10min før tiden, og jeg nåede toget og var "hjemme" i seng kl. 06:45. :)
Var pænt træt til mormors fødselsdag dagen efter... ja, -og det var jo faktisk også min egen fødselsdag. ;)

Etiketter: , ,

lørdag, oktober 25, 2008 

Tur til Baar og Zug

Så er det hverdag igen... og jeg har døjet med forkølelse og feber det meste af ugen - har været på arbejde, men er stadig ikke frisk.

For et par weekender siden nød vi den sidste varme weekend med 20C og sol med en tur til Tülersee - til de lokalkendte kan det tilføjes at den ligger lige på den anden side af Albis-passet. Vi driblede på futterne rundt om søen på en times tid og tog så videre til Baar's turistattraktion nummer 1, Höllgrotten. Fred være med den - den er ikke så stor, men den er da klart værd at besøge. :)

Derfra gik turen videre til Zug der ligger klods op af Baar - Zug er den store storebror i denne sammenhæng... minder meget om Luzern og Rapperswil. Bortset fra man kun finder de asiatiske turister i Luzern. :) Zugersee er en fornøjelse at nyde og vi blev resten af eftermiddagen ved søen og i den gamle by.


Etiketter: , ,

mandag, september 29, 2008 

Bali - top najs!

Så er vi hjemme efter to uger på Bali - top najs! :o) Efter lang tids arbejde var det fantastisk at kunne slappe af på stranden og ved poolen... weee! Vi virkelig nød ferien i fulde drag!! :o)

Bali har fantastiske strande (dog høje bølger som brækker - meget surfer-venligt), templer overalt, rismarker på bjergskråningerne, vulkaner og fantastiske landsbyer... vel at mærke når man kommer væk fra de gængse turiststeder.
Øen er ikke specielt stor så det er forholdsvis nemt at komme rundt - og det er meget billigt at tage på dagsture med guide og chauffør. Så det benyttede vi os af nogle par dage så vi kunne bryde federrytmen ved stranden/poolen. :)


Etiketter: ,