søndag, august 27, 2006 

Eftertragtet speciale - eller noget..!?

Som vanligt sad jeg torsdag aften og checkede mail.. den sædvanlige blanding krydret med et par spam mails som man hurtigt spotter og rammer Del knappen i løbet af millisekunder. Et hurtigt blik over topics og der var en mail fra en Yahoo konto, som følger

From: Mozumder Sharif
Topic: A request
Hi Mr. Simon...


Jeg må sige jeg var ganske få elektronbredder fra at ramme Del knappen da fingeren bouncede... der stod noget med Department of Mathematics, hvilket i sig selv lignende en af de klassiske "køb din kandidatgrad"-mails. Men alligevel skimmede jeg gennem mailen og det viste sig sgu at være en Lektor fra Bangladesh som havde set mit speciale på nettet og var interesseret i at få kildekoden til simuleringerne (det er nemlig ikke alt der er lagt ud).

Jeg var lamslået og må indrømme, at jeg stadig ikke er sikker på om det er nogle af gutterne der tager pis på mig!? :o) Kildekoden ligger nemlig allerede online, men hvis man læser specialet og kigger koden igennem, så kan den opmærksomme læser se at der mangler noget.

Well, -det var i hvert fald en speciel oplevelse... nu må vi se om der sker noget - hvis det er gutterne, så kommer der jo nok et svar som beder om hjælp med noget! ;)

 

CAPSoff

Da dahh! Så er den her endelig - CAPSoff, kampagnen mod CAPS Lock!! Ja, -jeg tænkte det samme... hvad fanden skal vi egentlig bruge den til!?

Den er klart til mere besvær end gavn. De fleste tryk på min CAPS lock tast sker i hvert fald for at slå den fra efter jeg er kommet til aT TRYKKE PÅ DEN VED ET UHELD. :-/ Så, væk med den og ind med noget mere brugbart - måske en instant messenger tast? :)

søndag, august 20, 2006 

Uhmm... ny laptop! :o)

Så fik jeg den endelig - min nye Swiss Re bærbare... en IBM/Lenovo T60, Centrino Duo Core T2400 (1.83Ghz), 2GB RAM, 60GB S-ATA150, Radeon X1300, Litiumion batteri. Og så vejer banditten kun 2.3kg da det er modellen med 14" skærm, som også kører super langt på literen.

Den er sgu lækker - tror jeg kommer til at blive super glad for den. :o) Eneste lille ting er at både docking stationen og strømforsygningen er en ny model... der ikke passer til den gamle standard.

 

Nordtur(tm) 2006

Drengene er nogle bananer... det blev heller til en tur med autocamper i år - der er ellers nok flere der havde set frem til et "får jag välte husvagnen" scenarie. ;) Fair nok, den årlige cykeltur i Sverige er jo ved at blive en institution.
Onkel og Nils tog af sted onsdag i sidste uge og jeg stødte til torsdag morgen i Hässleholm. De var naturligvis ikke på stationen til at hente mig, men jeg kunne da vente de 15min på de dukkede op... lettere svedige efter at have været lidt presset med tiden - godt arbejde drengene! :D

Turens helt store højdepunkt var utvivlsomt besøget torsdag morgen på Hässlehoms Museum for Transport, Teknik og Militär. Der var kampvogne - maser, masser af kampvogne - det var bare for vildt. Vi har slet ikke sådan noget i DK, så det er helt sikkert en tur værd! Mütz udtrykte også sin uforbeholdne ærgrelse over at lægen ikke ville lade ham køre med. Se også Svensk PansarHistorisk Förening.
Der er naturligvis flere billeder fra turen, men for at undgå min udbyder lukker min hjemmeside, så ligger de ikke online... ;o)
Turen var rigtig lækker - som altid - men det regnede dog stort set hele dagen, alle dage. Og som en ekstra torn i øjet var det selvfølgelig tørvejr om natten - hmpf, typisk. Efter også at have kørt hele lørdagen i regnvejr besluttede ledelsen af vi skulle køre hele vejen hjem... og jeg måtte jo følge trop. Så det blev til 200+ km da vi nåede København. DOUW! Og så var vi naturligvis ved at blive snuppet to gange, idet vi ikke havde lygter med... første gang måtte vi stå af cyklen og trække tilbage for at køre en god omvej! ;o)
Ja, -udsigten er fra den velkendte shelter kendt som "shelter-manden-med-Audi'en". Der var et selskab på 6 svenskere forbi blot for at spise deres aftensmad (en af deres årlige traditioner), men ellers havde vi denne (og de andre) sheltere for os selv.
Mens jeg husker det, så skal det naturligvis også nævnes, at Hø'en lavede sin årlige vi-er-lige-kørt-25km-forkert brøler... men hvad, det er man jo efterhånden så vant til. ;o)

fredag, august 04, 2006 

Husejer - hvem, mig!?

Det måtte jo ske på et tidspunkt – jeg er blevet husejer...! Og nej, -jeg er ikke blevet gammel og er ved at flytte på landet... :o)

Jeg har slået pjalterne sammen med min mor (ok, -det er nok snarere omvendt!) og købt "Østerlide" i Ærøskøbing; et fredet bindingsværkshus fra 1730. Det er lille hus som ligger i Østergade – der er ikke direkte havudsigt, men man kan dog se vandet fra den bageste del af haven. Fra den bagerste del af haven er der 10m ned til "Kærlighedsstien" som går langs vandet, så det er ret tæt på vandet.
Mens jeg er ved haven, så er den faktisk også fredet - den er anlagt af Johannes Tholle (bemærk, Østerlide er nævnt!) i 1940'erne.

Min mormors familie kommer fra Ærø, så vi har altid haft en speciel tilknytning til øen og jeg har været der tit som barn. Østerlide er så ekstra speciel, idet det har været i familiens eje tidligere – min tip-tip-oldeforældre købte det omkring 1865.

Min søster og svoger har skrevet lidt om huset og har også lidt billeder på deres hjemmeside.

tirsdag, august 01, 2006 

Slagelse C 6G

På vores nylige bornholmertur var temaet celleinfo oppe og vende - hvad betyder det f.eks. når jeg nu sidder i Slagelse om min mobil siger Slagelse C 6G?

Jeg har kigget lidt rundt på nettet og fundet celleinfo.dk. Hvis man f.eks. slår Oksbøl op (jeg er jo en gammel DIB-kriger), så kan man se, at der er både en GSM-900 og en GSM-1800 mobilsender. Bemærk, at GSM-1800 retmæssigt kaldes DCS-1800 blandt fagfolk - men de bruger begge samme teknologi (GSM) og eneste forskel er frekvensområdet som er hhv. 900 og 1800Mhz. GSM er digitalt og det vi kalder 2. generation.

I IT & Telestyrelsens mastevejledning kan man læse mere interessant om de pågældende typer: "Der er forskel på, hvor mange basisstationer og dermed maste- eller antennepositioner, der er behov for i de to frekvensbånd. For at dække et givet område kræves der ca. fire gange så mange basisstationer for DCS 1800 end for GSM 900. I tætbyggede områder er det imidlertid ikke dækningen, der styrer antallet af nødvendige basisstationer men derimod kapacitetsbehovet. Da frekvensressourcerne er større i 1800-båndet, er det en fordel med 1800 MHz-frekvenser i tætbefolkede områder. Tilsvarende har 900 MHz-frekvenserne udbredelsesmæssige fordele i tyndt befolkede områder, hvor kapacitetsbehovet er væsentlig mindre på større arealer."

Man kan altså se hvilken fysisk mobilsender/celle man er koblet på - man bruger ordet celle om et dækningsområde i denne mobil-sammenhæng. Desuden kan man altså se om kan er koblet på et GSM-900 eller et DCS-1800 net - som f.eks. 3G eller 3D i eksemplet med Oksbøl. Jeg har ikke umiddelbart kunnet finde ud af hvad 3 i denne sammenhæng betyder, men jeg skyder på det angiver noget med hvilket bånd (frekvensområde) der benyttes. Anyone!? :o)