torsdag, marts 30, 2006 

I biffen - os' mig!

Der er gået bif' i drengenes blogs - Lars snakker om V for Vendetta og Daniel har været til natfilm festival. Og jeg kan/vil naturligvis ikke stå tilbage...

Jeg var i biffen i mandags og se The Pink Panther med Steve Martin, Kevin Kline og den yndige Beyoncé Knowles - uh.. uhmmm! Damn, hun gør det godt - rigtig godt! Filmen er ikke som de gode gamle, men er tro overfor tankegangen omkring Clouseaus væremåde og tankegang - bare i den 06'er stil. Man skal tage det som en sjov film og ikke se den fordi det er den lyserøde panter.

Som en sjov film kan jeg sagtens anbefale filmen - hele biffen var flad af grin mange gange... og det plejer at være en god indikator når folk efterhånden giver los og griner højt med deres fjogede grin uden at være pinligt berørt. Sådan! :)

lørdag, marts 25, 2006 

Diskens cyklus

Så er jeg klar med en lille billedserie fra udskiftningen/monteringen af ombytningsharddisken. Det er (som bekendt) altid maxx bugger at skulle skifte systemdisk med den obligatoriske komplette reinstall - specielt når man har "passet på" sit system og det kører fornuftigt.


Første billede viser den nye disk i en Zalman harddiskkøler. Zalman'en er nyindkøbt og erstatter den gamle Noise Control NoVibes ramme som jeg tidligere brugte - begge rammer ses i andet billede sammen med det udvalg af andre diske jeg havde gravet frem til lejligheden.

Jeg skumlede lidt over, at min systemdisk nu var stået af to gange hvert med et års mellemrum... og kom til at tænke på varme og køling. Jeg har haft disken til at sidde i toppen/fronten af kabinettet og da PSU'en suger i bunden, så er der nok ikke den store luftudskiftning i toppen af kabinettet ved disken.
Desuden har disken i NoVibes rammen heller ikke nogen mulighed for at afgive bare lidt af sin varme til kabinettet (som en normal disk) da den fuldstændigt sidder i et gummiophæng. Jeg søgte lidt rundt på nettet og fandt andre der konstaterede, at diskene i hvert fald blev noget varmere i NoVibes rammen... og det betyder som bekendt kortere levetid.
Jeg har brugt Zalman's produkter til både CPU- og grafikkortkøler i nogle år og har været ekstremt tilfreds, så da jeg så en NoVibes kommentar efterfulgt af en anbefaling af Zalman's harddiskramme, så var jeg ikke i tvivl - jeg bestilte en med det samme. Som det kan ses fra billederne, så er det en passiv køler med aluminiumssider og 11 heat pipes som løber på tværs over toppen og derved giver et meget stort areal (faktisk hele 415 cm2) som ekstra køling.

Jeg købte den gamle NoVibes pga. de kendte resonanser der forekommer i kabinettet når disken søger/flytter hovederne. Zalman's udgave har naturligvis også gummiophæng om end løsningen ikke er helt så vild som NoVibes. På første billede kan monteringsdutterne ses skruet i på siden af disken og man skruer den så en i 5 1/4" bås som med NoVibes'en. Jeg har dog kun 5 1/4" båse i toppen af kabinettet, og så sidder disken ikke så fri og får måske ikke den optimale luftoverstrømning. Så i den medfølgende vejledning var der også en beskrivelse til hvordan man borer huller i bunden af sit kabinet og sætter monteringsdutterne i bunden af disken, så den står på dem i bunden - der følger endda hele to stickers med som man kan bruge til at bore efter!

Som det ses på tredje billede, så fik jeg da også boret forkert med de første fire huller - havde ikke lige luret at placeringen af monteringsdutterne er i tæt i midten, så det brede stykker faktisk bliver på tværs af disken. Men jeg fik da boret hullerne - naturligvis med bundkortet siddende i... ;o) Det endelige resultat kan ses på sidste billede, hvor der også kan skimtes de andre Zalman produkter mv.

Jeg har nu kørt med rammen/køleren i nogle uger og er meget tilfreds - den giver den samme resonansdæmpning som NoVibes rammen og jeg kan mærke heat pipes'ne er lune - specielt hvis man tager backup etc, så bliver de faktisk (overraskende) ret varme... så jeg ser frem til ikke at skulle igennem samme stunt for tredje år i træk næste vinter. :)

søndag, marts 19, 2006 

Canazei på ski - day'n'night

Så er vi kommet helskindet hjem igen fra Canazei. Som det ses på billederne, så var jeg af sted sammen med nogle venner fra uni tiden – på første billede er det (fra venstre) Daniel, Jakob, Anina, Anne, Lars og Lene.

Ugen var, trods det lidt sene tidspunkt, præget af super sne – hvem havde forventet upåklagelig/kanon/sublim sne i uge 11? Vi havde mest sol men også nogle dage hvor det var overskyet, sneede og blæste. Vejret var dog mest på vores side og jeg har bestemt ikke haft en så god skiferie – både på og udenfor pisten – i rigtig mange år. Jeg takker...! :)

Ud over det gode skiføre (ok, jeg stopper her), så havde vi også nogle sjove aftener hjemme med diverse spil og snak. De blev spædet op med nogle solide ture i byen med efterfølgende snak i stuen – ja, vores stamsted Oooh Du Lieber Augustin lukkede ”allerede” kl. 03:00, så der var tid til snak før vi røg på hovedet i seng.

Lejligheden var rigtig stor – faktisk kanon stor i forhold til den standard jeg efterhånden er blevet vant til i Frankrig. Beliggenheden var også helt i top, lige op af et supermarked og vores stamsted Augustin. Liften var lidt længere væk, men jeg vil til enhver tid foretrække at bo tættere på byen.

Et stort knus til alle som var med – jeg havde en rigtig god tur og nød hele ugen! Der er billeder fra turen i mit billedarkiv.

onsdag, marts 08, 2006 

DBU melder hus forbi i Hutchinson-sagen

Jeg var lige et smut forbi DBUs hjemmeside for at se hvilken dag landspokalfinalen bliver spillet og faldt over deres kommentar til Royal Leagues Appelkomité afgørelse i Hutchinson-sagen.

DBUs kommentar er sgu for griner - lettere sarkastisk. :o)

Som bekendt tørrede Royal Leagues Appelkomité noget af skylden for Hutchinsons manglende spillertilladelse af på DBU i deres afgørelse. Men det sjove er, at Royal League ikke har nogle regler i denne henseende... og hvis man følger de gængse regler, som benyttes fra serie 6 til SAS ligaen samt i UEFAs klubturneringer, så er klubben selv ansvarlig. Men andre ord, DBU kontrollerer aldrig spillertilladelser... Men det skal så åbenbart tilfældet med Royal League!?

Men hvilke regler spilles så efter? I en lignende situation sidste år blev Tromsø dømt som taber af kampene mod FC København og Brøndby, fordi holdet i de to kampe havde benyttet sig af to ulovlige spillere - og klubben frataget sine præmiepenge. Og så slipper FCK med 50.000 norske pesetas i bøde - hele 4% af det beløb klubben tjente på sejren over Brøndby. Yderst mærkværdigt...!

Tilbage står DBU udpeget som delvis "synder" i en meget speget sag. De skriver selv: "DBU var forud for sæsonen 2005/2006 i Royal League alene blevet bedt om at indhente spillerlister fra de fire deltagende, danske klubber forud for sæsonstarten i efteråret 2005". Hvilket jo gør det lidt mærkeligt, at de så skal kontrollere spillercertifikater før hver kamp.
Det ene kommitémedlem, Preben König, var dog også uenig med de to andre i kommitéen. Han udtaler: "Det er ubestridt, at hverken DBU eller F.C. København på spilledatoen havde modtaget det foreskrevne internationale spillercertifikat (ITC) fra det Internationale Fodboldforbund FIFA på Atiba Hutchinson, hvorfor F.C. København ikke har været berettiget til at benytte denne spiller i kampen mod Brøndby IF den 9. februar 2006. Sanktionen herfor er efter praksis - som udgangspunkt - pointfortabelse.". Men han var oppe mod to andre medlemmer der åbenbart ikke samme klare syn på sagen.

He... he... utroligt, at en flok skrivebordsfuskere kan afgøre en sådan sag på et så tyndt grundlag. Der er millioner i præmiepenge på spil - det her er i bedste fald useriøst og en hån mod fodbolden. Der må være nogle med en rigtig dårlig smag i munden... Selvom jeg er sur over sådan noget kan forekomme i professionel fodbold, så kan jeg ikke lade være med at stå med et smil på læben - de slap sgu afsted med rQverhistorien - det er lige til en dansk stil i 4. klasse! :)

fredag, marts 03, 2006 

Stefans Enigma M4 projekt

Der er bare ikke noget mere spændende end hemmelige krypterede beskeder - og hvad kunne være mere spændende end at bryde nogle af de sidste eksisterende ubrudte Enigma beskeder fra 2. verdenskrig? Stephan Krah har et projekt kørende, som benytter en kombination af brute-force og kendskab til den fire-rotor bestykkede Enigma. Hans software køres i et distribueret netværk. Det her er bare for vildt - det kribler i hele min krop! Se at komme ind på siden... der er masser af læsestof du ikke kan leve uden!

Gruppen har faktisk allerede brudt sin første besked - wooohuuu - jeg citerer:

Von Looks:

Funktelegramm 1132/19 Inhalt:

Bei Angriff unter Wasser gedrueckt, Wasserbomben. Letzter Gegnerstandort08:30 Uhr, Marqu AJ 9863, 220 Grad, 8 Seemeilen, stosse nach. 14 Millibarfaellt, NNO 4, Sicht 10.