onsdag, august 20, 2008 

Amerikanernes syn på Danmark

Så er jeg tilbage for en kort bemærkning med en spændende såkaldt op-ed fra en meget kendt amerikansk klummeskriver, Thomas Friedman, NY Times.

Klummen viser ret godt amerikanernes (manglende) evne til at omstille sig til at bruge mindre energi - de er totalt overraskede over banale ting som 2-skyl toiletter. :)

http://www.nytimes.com/2008/08/10/opinion/10friedman1.html <-- tag og læs den - den er ret kort og så er Anders naturligvis også nævnt! Han giver dem en god opsang - skægt! :o)

Etiketter: , ,

mandag, august 11, 2008 

NY igen og igen

Så har jeg endnu en gang vendt snuden mod staterne og sidder nu og får kastet de seneste par måneders oplevelser ned i bloggen... jeg har været lidt bagefter, sorry chaps.

Jeg er her 10 dage og det meste af tiden har stået på arbejde - men jeg har da haft tid til at endnu en gang at nyde New York med Karin og Ralph. De var rigtig søde og lod mig overnatte hjemme hos dem... top najs lejlighed på upper west side, kun få hundrede meter fra Central Park.

Vi tog endda den klassiske løbetur rundt om Central Park reservoir'et... jeg nappede dog kun 2 runder (psst... jeg er maxx ude af form, men sig det ikke til nogen). Det var maxx fedt at prøve at løbe sammen med så mange andre og så er der jo en udsigt mod skyskraberne som tager vejret fra selv den bedste løber... man bliver sgu lidt misunderlig! :)










Ralph er lidt (!) pjattet med Star Wars lego! ;o)

Etiketter: ,

 

Love in Paris

Hvad er bedre end en kærlighedstur til Paris, ehh?























Vi rev nogle dage ud af kalenderen for at nyde 3 dage i Paris - og det er jo ret nemt med TGV direkte fra Zürich på 4½ time... det spiller! Vejret var fint men det er jo Frankrig... så det skal dryppe lidt ind i mellem. Jeg ved ikke helt hvorfor, men det regner altid når vi er i Frankrig (dryppede dog kun ganske lidt en enkelt dag i Toulouse).

Vi boede åbentlyst i bøssekvarteret - det så ud som om at stort set alle var dark-side'ere. Der blev shoppet løs og vi fik (som altid) nydt det franske køkken... de kan sgu bare det gas der!

En sjov oplevelse var en posh restaurent på toppen af Kenzo bygningen... totalt på toppen med tøser i korte skirts og godt smøret til med make-up - det er jo det vi ka' li'! ;o)

Etiketter: , ,

 

Sonias 30 års fødselsdag - også i Frankrig

Et par uger efter holdte Sonia sin 30 års fødselsdag på et fransk hotel laaangt ude på landet tæt ved Troyes (hvor hendes forældre bor). Hele familien var samlet og det var faktisk pænt sjovt. Jeg er jo lidt af en vandhund, så der blev tilbragt en del tid i poolen! :)
Ok, -mit nye fransk ordforråd holdte ikke hele vejen... meeeen det var da langt bedre end ingenting! Jeg havde da mulighed for at opfage et ord hist og her så man får en fornemmelse om hvad der bliver snakket om... men på den anden side, så har man jo tid til at koncentrere sig om at drikke sig i hegnet! :o)

Etiketter:

 

Chilly Bornholm i maj

Maj måned var en fin skolskinsmåned i dk, men vores uge på Bornholm (sidste uge i maj) var alligevel præget af kølige temperaturer og pænt meget vind - men som jeg siger til Sonia, sådan er det jo i Danmark. :o) Vinden kom ind fra vandet og så er det jo ganske køligt på denne årstid når man bor ved vandet... 15C og pææn god vind er køligt, men fint i solen når man kan finde et sted med læ.

Vi boede i Svaneke på den gamle købmandsgård lige på torvet. Det er jo et klassisk sted for Bornholmskendere... specielt pga. Svaneke Bryghus som også ligger på torvet. Der er en stor have nede bagved hvor vi kunne sole os og hygge os i læ af blæsten.

Ugen gik fint og vi fik da også taget den obligatoriske cykeltur. Vi kørte ned til Nexø og ind over Paradisbakkerne. Det blev til et godt stykke ind over øen, men dog ikke helt indtil Rytterknægten (vi blev enige om at vende om - der var for langt med modvind hjem). :)

Det bedste ved maj er nok at tyskerne endnu ikke har gjort sit indtog... så der var god plads overalt hvor vi kom frem. Og så var det sgu rart at have bil med over, så vi kunne komme rundt og se alle seværdighederne på øen! :)

Etiketter: , , ,

 

Toulouse og franskundervisning for begynderen

De seneste par måneder har stået i Frankrigs tegn.

Først har vi været en uge på "ferie" i Toulouse. Nu står ferie i gåseøjne... idet jeg jo skulle på skolebænken! Det var en hård nyser med 5 timers privatundervisning, 5 dage i træk. Fransk er sgu svært - jeg har aldrig haft fransk før i skolen, så jeg er lidt på bar bund. :) Men det gik fint - sådan da... bare I ikke forventer jeg plaprer løs på fransk. ;o)
Toulouse er en fantastisk levende by og vejret er jo fantastisk. Vi var lidt rundt omkring og specielt Cite de Space og Airbus er højdepunkterne i byen. Lidt væk står den på ægte gamle middelalderbyer som Cordes sur Ciel og Carcasonne - jeg var lamslået da jeg første gang så Carcasonne på højen... vi kom nede fra byen/floden og man føler det er lidt uvirkeligt.

Cordes














Carcassonne

Etiketter: , ,

 

Markus' bryllup

Vi var inviteret til Melanie og Markus' bryllup og I skal da heller ikke snydes for et par billeder fra Tyskland - det var pænt ballonvejr! ;o)



Kanon fest og det skal da heller ikke udelukkes at jeg havde lidt tømmermænd dagen efter... vi overnattede på et hotel i nærheden. Men det mest spektakulære var sgu at vores franske vogn ikke ville starte om søndagen, hvor vi ellers havde pakket vognen og ville hjemad. Ikke så fedt at være mellem Køln og Frankfurt med 550km hjem... og en vogn der ikke vil starte. Skod!




Anyway - efter at have ventet i 4 timer på autohjælpen, så fik vi da konstateret at de (selvfølgelig) ikke kunne bikse det på stedet... men vi fik da en hyggelig aften hjemme hos Melanie og Markus (de var søde og lod os overnatte).



Næste dag fik Renault bikset øsen og vi kom hjemad... men måtte æde en ekstra fridag - sådan er det.

Etiketter: , ,

 

EM i fodbold

Ja, -det er liiiidt af et stykke tid siden EM sluttede, men nu hvor Zürich var en af spillebyerne så skal I da lige have nogle billeder fra vores tur i Swiss (flyselskabets) lounge! :)

Sonia og jeg var forbi med Mo og Peter. Det holder sgu altid maxx når der er fri bar og masser af fri mad - top najs! ;) Og tilmed en super kamp!!




















Etiketter: , ,